TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA SISKA

logo

Opis

Turistička zajednica grada Siska je osnovana 25.06.1992. godine kada je održana osnivačka Skupština. Osnovana je na temelju Zakona o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma i djeluje na području Grada Siska. Cilj rada zajednice je promicanje i unapređenje turizma i gospodarskih interesa pravnih i fizičkih osoba koje pružaju ugostiteljske i druge turističke usluge ili obavljaju drugu djelatnost neposredno povezanu s turizmom na području Grada Siska.

Turistička zajednica grada Siska smještena u zgradi Mali Kaptol, samostojećoj građevini smještenoj na lijevoj obali rijeke Kupe u Rimskoj ulici b.b. u Sisku. Zgrada je pročeljem okrenuta prema ulici, a začeljem prema rijeci. Građena je kao gostionica u vrijeme kad je zagrebački Kaptol bio feudalni vlasnik Siska, a u kaptolskom arhivu spominje se već 1800. godine.

Mali Kaptol je dva puta adaptiran i to početkom 1970-ih i 1994. godine. Jedna je od najstarijih zidanih kuća u Sisku i do danas je zadržala prvobitnu namjenu, a svojim izgledom održava visoku ambijentalnu vrijednost jednostavne i u masama skladne arhitekture 19. stoljeća.

Pregled stranica

Županija

  • SISAČKO - MOSLAVAČKA ŽUPANIJA

Djelatnost