ŠKOLA ZA BALET I RITMIKU

logo

Opis

Škola za balet i ritmiku je državna umjetnička plesna škola koja provodi predškolsko pripremno i osnovno obrazovanje iz klasičnog baleta i suvremenog plesa te srednjoškolsko obrazovanje za zanimanje scenski plesač.

Nastava se provodi prema Planovima i programima propisanim od Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, i to na tri lokacije: Zagorska 16 (sjedište škole), OŠ Špansko Oranice (Dječji trg 1) i OŠ Tituš Brezovački (Špansko 1). Nastavu održava ukupno 35 učitelja i nastavnika, a škola broji oko 250 učenika i predškolaraca.

Osnovno plesno školovanje u pravilu traje 4 godine, a najbolje ga je započeti s 9 godina; oni mlađi mogu upisati predškolske pripremne programe u trajanju od jedne do dvije godine, gdje kroz igru uče prve plesne korake. Učenici se mogu, prema željama i predispozicijama, upisati na Odjel za klasični balet ili Odjel za suvremeni ples, što su im ujedno i glavni predmeti tijekom predškolskog i osnovnoškolskog plesnog obrazovanja.

Srednje plesno školovanje također traje 4 godine, nakon kojeg učenici stječu IV. stupanj stručne spreme i zvanje scenski plesač. Srednju školu, u pravilu, upisuju djeca koja su završila osnovnu plesnu školu, zadovoljila zahtjeve prema umjetničkom kurikulumu te položila prijemni ispit.

Nastavnim sadržajima redovite nastave te širokim spektrom izbornih predmeta i fakultativne nastave, škola osposobljuje učenika za zahtjeve današnje plesne scene koja traži suvereno vladanje raznim plesnim tehnikama i stilovima, kao i korištenje glumačkih i vokalnih sposobnosti.

Pregled stranica

Županija

  • GRAD ZAGREB I ZAGREBAČKA ŽUPANIJA

Djelatnost