POLIKLINIKA ZA ZAŠTITU DJECE I MLADIH GRADA ZAGREBA

Opis

Poliklinika za zaštitu djece grada Zagreba započela je s radom krajem 2002. godine.

Osnovna svrha Poliklinike je pružanje pomoći djeci s različitim traumatskim iskustvima i njihovim obiteljima, kako bi se bolje i uspješnije nosili s posljedicama ovih iskustava. Ovo prvenstveno uključuje seksualno, fizički i emocionalno zlostavljanu te zanemarenu djecu, ali i djecu rizičnu za traumatizaciju.

Važno obilježje rada Poliklinike je multidisciplinarnost. Uz dijagnostičku obradu, stručnjaci Poliklinike (psihijatri, psiholozi, soc. pedagozi/rehabilitatori, socijalni radnici i pedijatar) provode individualni i grupni tretmanski i savjetodavni rad i pružaju podršku djeci i roditeljima.

Svakom djetetu je osiguran specijalizirani timski pristup, u najefikasnijem i najhumanijem rješavanju njegovih poteškoća. Osim direktnog rada s djecom, provođenog od strane senzibiliziranih i educiranih stručnjaka, Poliklinika ima važnu funkciju olakšavanja suradnje različitih institucija uključenih u problem zlostavljane djece, u svrhu bolje zaštite djece.

U okviru svog područja djelovanja, Poliklinika također organizira i provodi istraživanja iz područja psihotraumatizacije djece i mladih, edukacije i superviziju za stručnjake koji su svojim radom uključeni u problematiku dječje traume i zlostavljanja.

U suradnji s Gradom, Poliklinika realizira publikacijsku djelatnost i izdaje edukativne priručnike za stručnjake i roditelje.

U okviru Poliklinike djeluje i Hrabri telefon - nevladina udruga koja postoji od 1997. godine i čiji je osnovni cilj zaštita djece od zlostavljanja i zanemarivanja. Aktivnosti koje volonteri Hrabrog telefona provode u prostoru Poliklinike uključuju SOS liniju za zlostavljanu i zanemarenu djecu, koju anonimno mogu nazvati žrtve zlostavljanja i njihove obitelji.

Radno vrijeme

ponedjeljak 7:30 - 20:00
utorak 7:30 - 20:00
srijeda 7:30 - 20:00
četvrtak 7:30 - 20:00
petak 7:30 - 20:00
subota 7:30 - 15:00

Pregled stranica

Oglas

large banner

Županija

  • GRAD ZAGREB I ZAGREBAČKA ŽUPANIJA

Djelatnost