LEON CEBOVSKI THERAPY - centar za atlaso-terapiju i biomehaničku njegu tijela

Opis

ATLASPROFILAX Zagreb Centar za manualnu terapiju i biomehaničku njegu kralježnice

Leon Cebovski (D.E.M.) - certificirani atlasprofilax terapeut, refleksoterapeut, osteopatski praktičar

Prvi vratni kralježak atlas posve je atipičan od ostalih kralježaka jer s ostatkom kralježnice nije povezan diskom već isključivo tkivom i blagim zglobnim površinama. To njegov položaj čini izrazito ranjivim u smislu da se konstantno pomalo dislocira, čak u potpunosti iščaši!


Pravilan položaj atlasa važan je za bolju povezanost centra (mozga i leđne moždine) s periferijom. Iščašen atlas konstantno vrši pritisak na leđnu moždinu, živce, limfne kanale i time ozbiljno narušava naše zdravlje.

Atlasprofilax metoda je potpuno bezopasan i vrlo jednostavan zahvat: kost koja je pomaknuta sa svog anatomskog ležišta dovede se u njegov ispravan fiziološki položaj, nakon čega se omogućava organizmu da se prirodno oporavi. Sam tretman je neinvazivan, minimalno bolan, a kod mnogih ljudi i u potpunosti bezbolan. Kontraindikacija (osim trudnoće) nema, pomaže svim uzrastima, a najbolji je kad se izvede preventivno, osobito kod djece, prije puberteta.

Jednom namješten atlas ne može se ponovno vratiti u iščašen položaj: jednom kad je atlas pravilno uzglobljen, rotacija glave je izrazito lagana, a opterećenje na čitav atlantookcipitalni zglob minimalno. S druge strane, njegove zglobne površine te dvije kosti lubanje na koje se oslanja (Processus Stylloideus) mu mehanički ne dozvoljavaju ponovno iščašenje.

Radno vrijeme

- prema dogovoru

Pregled stranica

Županija

  • GRAD ZAGREB I ZAGREBAČKA ŽUPANIJA

Djelatnost