PREVENTA - PRIVATNA ZDRAVSTVENA USTANOVA ZA SPECIFIČNU ZDRAVSTVENU ZAŠTITU

logo

Opis

PRIVATNA ZDRAVSTVENA USTANOVA ZA MEDICINU RADA

  • pregledi za polaganje vozačkih ispita A, B, C, D, E kategorije
  • pregled za produljenje vozačkih dozvola

Da bi mogli dobiti vozačku dozvolu, obvezno prethodno trebate obaviti liječnički pregled i dobiti Uvjerenje o tjelesnoj i duševnoj sposobnosti za upravljanje vozilima određenih kategorija. Osim što je zakonski propisan, liječnički pregled neophodan je i stoga jer utvrđuje posjedujete li fizičku i duševnu sposobnost za upravljanje motornim vozilom, bez indikacija za opasnost po sebe i druge u prometu.

Pregled uključuje kompletan pregled specijaliste medicine rada, pregled vida i psihologijsko testiranje, nakon čega se izdaje liječničko uvjerenje, koje vrijedi 6 mjeseci. Ako vozački ispit položite poslije tog roka, za podizanje vozačke dozvole trebat će vam novo uvjerenje, odnosno ponovni liječnički pregled.

Kod produljenja vozačke dozvole nakon njezinog isteka (ili periodičnog produljenja kod posebnih kategorija vozila, i sl.), također je potrebno obaviti liječnički pregled i dobiti Uvjerenje. Izuzeci su vozači koji u dozvoli nemaju navedeno nikakvo ograničenje, tako da obvezu obavljanja zdravstvenog pregleda za produljenje dozvole imaju samo oni vozači koji je imaju napisanu u vozačkoj dozvoli u obliku napomene za nošenje naočala, leća...

Radno vrijeme

ponedjeljak 7:30 - 13:00
utorak 13:30 - 18:30
srijeda 7:30 - 13:00
četvrtak 13:30 - 18:30
petak 7:30 - 13:00

Županija

  • GRAD ZAGREB I ZAGREBAČKA ŽUPANIJA

Djelatnost