VELO KAFE

Opis

Smješten na labinskom starogradskom trgu, Velo kafe je najveći i najljepši ugostiteljski objekt na ovome području. Sastoji se od tri zasebne etaže koje zajedno pružaju kompletnu ugostiteljsku uslugu: u prizemlju je gradska kavana s terasom, u suterenu je intimno uređena konoba s ognjištem, a na prvom katu moderno opremljen restoran.

Velo Kafe pruža usluge cateringa i organizacije za svadbe, poslovne domjenke i obiteljske svečanosti, a također je nadaleko poznat po proizvodnji vlastitih slastica i deserta.

************

U strogom centru rudarskoga Labina na starogradskom se trgu nalazi topla i ugodna konoba s prekrasnim kaminom. Nježno i fino utočište smješteno u suterenu zgrade (sa zasebnim restoranom na jednom i kavanom na najvišem katu). Divno miriše po drvu iz vatrice i tartufima, a prvo što zapinje za oko su prekrasni ukrašeni lusteri koji mjestu daju dodatnu dozu nekog toplog, obiteljskog štiha.

Meni krasi velik izbor toplih i hladnih predjela sa svih krajeva Istre: tu su primjerice pasutice s bakalarom, umak od istarskih kobasica s povrćem i domaćim pljukancima, srneća plećka u umaku od merlota i šampinjona, juneći žgvacet s fužima ... 

Skidamo kapu vrhunskom izboru maslinovih ulja koja sjajno prate sva jela domaće kuhinje, osim što ih nismo samo u kolače stavljali. Zato smo ih dodavali u ukusnu juhu od buče, sezonski hit Velo Kafea.

Ovo se mjesto bazira na sezoni pa tako ima ljetni i zimski meni. Ljetni je nježniji, s više salata i laganijih tjestenina i rižota, dok je aktualan zimski jači i s bogatijim umacima. Specijaliteti konobe prema riječima osoblja su: "Boje jeseni" - odležani juneći ramstek s krumpirima i vrganjima te buzara od malih domaćih škampi (ne zaboravite da je more na svega par kilometara nizbrdo).

Ističu se još i brojne ribe, lignja u foliji, grdobina gratinirna s tartufima, ali akcent je definitivno na mesu. Teletinu ispod peke, hobotnicu, miješano meso, sve to možete dobiti u Velo Kafeu. No, ono što se ne smije propustiti je pjat po domaći: ombolo i kobasice u bijelom vinu s kiselim kupusom i krumpirom. Kvalitetan izbor pretežno lokalnih vina fino prati svaki slijed, dok se jedina kavana u gradu, na najvišem katu, s pravom ponosi vrhunskom kavom.

Osoblje je ponosno na svoje deserte - tortu od smokava ili sladoled od jogurta po domaćoj recepturi, dok je svakako najzanimljivije probati lokalne krafe. Nećemo vam otkriti detalje, iskušajte sami! 

Ovo je Labin u svom najboljem izdanju, Velo Kafe je definitivno više od obične konobe ...

Radno vrijeme

ponedjeljak 11:00 - 23:00
utorak 11:00 - 23:00
srijeda 11:00 - 23:00
četvrtak 11:00 - 23:00
petak 11:00 - 23:00
subota 11:00 - 23:00
nedjelja 11:00 - 23:00

Radno vrijeme kavane: 7:00 - 23:00 h.

Pregled stranica

Županija

  • ISTARSKA ŽUPANIJA

Djelatnost